Şahin Group
0
yükleniyor...

IQF - “Individual Quick Frozen”

Güvenli - Sağlıklı - Taze Balıklar ve Su Ürünleri




ŞAHİN BALIKÇILIK

IQF Yöntemi ile gıda ürünleri çok kısa sürede -40 ºC soğukta tek tek dondurulur.

Güvenli ve Sağlıklı

Bu işlem, ürünlerin içindeki suyun donmasıyla gerçekleşir ve bu yolla gıda ürünlerinin katkı maddesiz uzun ömürlü olması sağlanır. IQF yöntemi ile -40 derecede şoklanarak donduruldukları ve -18 derecede saklandıkları için dondurulmuş gıdalarda çürüme sebebi olan mikroorganizmaların üremesi bunun sonucunda ürünlerin bozulması besin değerlerinin kaybolması mümkün değildir.

İlk Günkü Tazeliğinde

Dondurma işlemi sırasında besin kaybını önlemek için bu işlem besinlerin hücre zarı çatlatılmadan gerçekleşmesi gerekmektedir. Bu işlemde besinlerin -5 ° C ısıya çok hızlı bir şekilde geçmelerini gerektirir.

IQF-Derin Dondurucu Farkı

Ev tipi dondurucularda dondurma işlemi yavaş gerçekleştiği için bu işlem besinlerin hücre zarını çatlatarak ürünlerde besin değeri kayıplarına neden olur. IQF yöntemiyle şoklama ise ürünleri – 40 ° C ‘de şoklama yoluyla dondurarak içindeki besin değerleri ve vitaminlerini ilk günkü tazeliklerinde korumayı sağlar.

Her Mevsim Taze

IQF ana amacı; besin değeri kaybı olmadan, balığın hızlı donması ve 2 sene boyunca ilk günkü tazeliğini korumasıdır. Böylece açık denizin en taze lezzetini sizler her mevsim, taze ve besin değerlerini korumuş bir şekilde tüketebileceksiniz.

Geri Dön
Kapat